Gå videre til innhold
Si «ja» i Pride Park

Pressemelding -

Si «ja» i Pride Park


Oslo Pride og Humanistforbundet inviterer til kjærlighetsdag.

EuroPride 2014 i Oslo: Fredag 27. juni planlegger Humanistforbundet og Oslo Pride en dag viet til kjærligheten. Lhbt-par (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) som ønsker det, vil denne dagen få muligheten til å bli viet i selveste Pride Park på Rådhusplassen.

Oslo er til sommeren vertsby for EuroPride, som går av stabelen 20. til 29. juni 2014.  Det er festivalen Oslo Pride, tidligere kjent som Skeive dager, som er arrangør, og Pride Park er selve hjertet i den. Stein Runar Østigaard, styreleder i festivalen, har i samarbeid med Humanistforbundet nå gleden av å invitere alle forelskede par med på å feire kjærligheten under EuroPride.

«Når Kirkemøtet sier nei, sier vi ja»
‒ I Pride Park lager vi et spesielt bryllupsområde, hvor du kan bli viet med alle dine nære og kjære rundt deg. Bryllupsområdet blir lukket for andre enn de gifteklare parenes venner og familie. Samtidig som vielsen er privat, er man midt i sentrum av begivenhetene og deler dagen sin med skeive fra hele Oslo, Norge og Europa, sier Østigaard, og ber nå gifteklare par melde sin interesse.

Samtidig som Oslo Pride inviterer folk til å feire sin kjærlighet til hverandre i Pride Park, mener Østigaard at kjærlighetsdagen er et viktig innlegg i debatten om vigsel av likekjønnede par. Kirkemøtet, Den Norske Kirkes øverste organ, stemte nylig ned en lhbt-inkluderende vigselsliturgi med 64 mot 51 stemmer.

‒ Når Kirkemøtet sier nei, sier vi ja. Kjærligheten er som kjent størst av alt. Til sommeren tilbyr vi derfor folk å kunne gifte seg i Pride Park, som er både hjertet og det største samlingsstedet i festivalen vår. Vi tilbyr nå Pride Park som et substitutt for kirkerommmet, som likekjønnede par enn så lenge ikke har anledning til å bruke når de ønsker å gifte seg, sier Østigaard.

På dine premisser
Oslo Pride legger til rette for vielsene i parken, mens Humanistforbundet vil bistå alle som er interessert, både i forkant og på den store dagen, fredag 27. juni.

‒ For Humanistforbundet er det soleklart at alle mennesker skal ha samme mulighet og rett til å elske og bli elsket. At vi kan være med å tilby vielser under årets pride-feiring, er Humanistforbundet både stolte og glade for, sier forbundets generalsekretær, Leik-Endre Hoflandsdal.

‒ Sett i lys av den siste tidens hendelser, med kirkemøtet som stemte ned en lhbt-inkluderende vigselsliturgi, er det viktig å vise at det er flere som mer enn gjerne vigsler likekjønnede. Humanistforbundets tilbud er fullstendig tros- og livssynsnøytralt, og alle par er velkommen til å vigsles gjennom oss - på sine premisser, sier Hoflandsdal, og legger til:

‒ Vi samarbeider også mer enn gjerne med liberale prester som ønsker å bidra.

«Love Moves»
Eier av Oslo Pride, LLH Oslo og Akershus (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Oslo og Akershus), er glad for at likekjønnede par i år får mulighet til å bli viet i Pride Park.

‒ Oslo Pride og Humanistforbundet viser med dette at EuroPride er menneskerettigheter i praksis. Å kunne vise sin kjærlighet til hverandre, uten å forklare eller forsvare, er en menneskerett. Og ikke minst vil kjærlighetsdagen fredag 27. juni bygge oppunder EuroPride-slagordet «Love Move»: Kjærligheten, ja den flytter grenser. Derfor sier vi «Love Moves», sier leder i LLH Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland. 

Par som er interessert i å benytte seg av tilbudet må kontakte Humanistforbundet innen 1. juni, slik at alle formaliteter kan ordnes i forkant. Vil du bli viet i Pride Park fredag 27. juni? Send epost til europride@humanistforbundet.no .

Faktaboks:
Oslo Pride er Norges største pridefestival, og i 2014 er vi vertskap for EuroPride. EuroPride i Oslo arrangeres fra og med fredag 20. juni 2014 til og med søndag 29. juni 2014. I løpet av vår ti dager lange festival, skal vi gjennom kunst, kultur, politikk og fest, sette menneskerettigheter og lhbtiq-spørsmål på agendaen

EuroPride 2014 i Oslo er menneskerettigheter i praksis. Målet er at enhver skal kunne være seg selv, uten å forklare eller forsvare. Under EuroPride skal du kunne være STOLT, TRYGG og FRI.

I 2014 er Oslo Pride vertskap for EuroPride for andre gang. Første gang var i 2005, og siden den gang har byer som London (2006), Madrid (2007), Stockholm (2008), Zurich (2009), Warzawa (2010),  Roma (2011), London (WorldPride 2012) og Marseille (2013) arrangert EuroPride.

Emner

Kategorier


Oslo Pride is the largest Pride festival in Norway, and in 2014 we are the hosts of EuroPride.  EuroPride in Oslo will be held from Friday 20th June to Sunday 29th June 2014. 

During our ten-day festival, we shall through art, culture, politics and parties set human rights and lhbtiq issues on the agenda. 

When we, Oslo Pride, organize EuroPride in 2014, we build the festival around our large events (with free admission) – Pride Park, Pride House and Pride Parade. That our main events are free is important to us, because we want the festival to be accessible for everyone

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold