Gå videre til innhold
Å fylle Oslos gater, Spikersuppa og Youngstorget med 450 000 vakre fjes er vårt høydepunkt hvert år. Å avlyse i fysisk format har store konsekvenser for organisasjonen.
Å fylle Oslos gater, Spikersuppa og Youngstorget med 450 000 vakre fjes er vårt høydepunkt hvert år. Å avlyse i fysisk format har store konsekvenser for organisasjonen.

Pressemelding -

Oslo Pride tar ny form i 2020!

Kjære Oslo, og kjære skeive bevegelse. 

Som de fleste av oss kjenner på er situasjonen rundt oss både skremmende og uvirkelig. Det er enda viktigere enn før at vi står sammen og bidrar til et åpent samfunn, der vi beskytter de av oss som har behov for det. Det er viktigere enn før at vi fortsetter å fremme våre grunnverdier — solidaritet, frivillighet og trygge rammer — selv om festivalen går en usikker tid i møte.

Samfunnet er i endring og fellesskapet står i sentrum.

Vi ser ingen annen utvei enn å måtte avlyse Oslo Pride 2020 i den formen vi er vant til. Det er aller siste utvei, og vi har snudd hver stein i jakten på en mulig løsning, slik som utsettelse eller flytting av dato. Dette er ikke en avgjørelse vi tar lett på, men som vi ser som riktig i situasjonen vi nå er i. Det ville ikke vært ansvarlig av oss å gjennomføre de fysiske arrangementene under Oslo Pride med en slik fare for smitte.

Det betyr likevel ikke at det ikke skal bli Pride, for det skal det bli. Vi er langt mer enn bare en festival og det skal dere få merke også i år.

Fredrik Dreyer, Styreleder Oslo Pride.

Å fylle Oslos gater, Spikersuppa og Youngstorget med 450 000 vakre fjes er vårt høydepunkt hvert år. Vi er ikke bare en festival, men et samlingspunkt og fristed for de av oss som bryter normene for kjønn og seksualitet. Å avlyse har store konsekvenser for organisasjonen. Ikke bare økonomisk ved tap av inntekt, men også for arbeid med samarbeidspartnere og for festivalens 300 frivillige, 80 nøkkelpersoner og 5 ansatte.Det å føle seg som en del av noe større er selve definisjonen på hva Oslo Pride og den skeive bevegelsen er for mange. Vi jobber nå hardt sammen med resten av den skeive bevegelsen for å finne alternative løsninger over hele landet.

Oslo Pride tar ny form, sammen med deg

Tross dagens situasjon ønsker vi å være synlige i solidarisk støtte til alle som bryter normene for kjønn og seksualitet, og vi ønsker å være tilstede i livene til vår utvidede familie. Vårt arbeid for den enkeltes frihet til å elske hvem man vil vil aldri stoppe.

Vi er allerede i gang med å planlegge alternative markeringer for å vise styrken i fellesskapet vårt. Det blir livestreaming av events, debatter som viser bredden i bevegelsen, og mangfoldet i samfunnet vårt. Vi skal fortsette å markere oss som normbrytere på alle sosiale medier, og vi vil ha deg med på laget!

Det er naturlig nok veldig trist å måtte avlyse den fysiske festivalen, men vi gleder oss og ser stort potensiale for å engasjere publikum over hele landet med digital løsning for utstilling.

Ole Prin-Sand, leder Pride Art.

Følelsen av å ha støtte i form av publikum er viktig og vi oppfordrer alle allierte til å vise sin støtte og solidaritet. Vi vil se dine regnbueflagg, t-skjorter og alt dere har av regnbueeffekter! I en tid hvor vi ikke kan være fysisk sammen betyr bevegelsens digitale støtte utrolig mye.

La oss gjøre emneknaggen #oslopride2020 om til en digital feiring av mangfold og kjærlighet!

Veien mot 2021: Pride er en bevegelse!

Pride-måneden kommer i juni, både i år og i 2021. Pride er så mye mer enn folkefest og festival; vi er en bevegelse som gjør verden til et bedre sted. Oslo Pride vil bestå, som også andre prides vil, på den plattformen som er vår familie, det offentlige, våre partnere og støttespillere.

Sammen er vi sterke!

Den kommende tiden vil vi dedikere til å forberede og planlegge festival i 2020 og 2021. Dette blir en kollektiv innsats og flere aktører er allerede med på laget.

Nordic Choice Hotels og Nordea er fremdeles våre Stolte Hovedpartnere og Eplehuset, Helseutvalget og Oslo Kommune fortsetter som Stolt Partner. De står sammen med oss gjennom den tunge tiden og hjelper oss med å spre vårt budskap. Vi er utrolig takknemlige for den støtten våre frivillige, bevegelsen og samarbeidspartnere har vist oss de siste ukene. Uten deres støtte kan Oslo Pride med store inntektstap i 2020 risikere å ikke kunne gjennomføre festival i 2021.

Vi som organisasjon står nå samlet gjennom en krevende tid, vi trenger fortsatt våre frivillige og vårt publikum, og håper dere vil stå sammen med oss når vi nå tenker i nye baner fremover.

Monica Aasen, Daglig Leder Oslo Pride.

#støttpride

Ønsker du å støtte Oslo Pride? På støttpride.no har du mulighet til å kjøpe flere støtteprodukter og gi et økonomisk bidrag til Oslo Pride. Vi setter enormt stor pris på alle bidrag og gleder oss til å se bilder av Pride-flagget på balkongen din, deg i regnbueplagg eller hjertepins på kragen! Vis din støtte i sosiale medier med emneknaggen #støttpride og #oslopride2020 

Emner

Regions


Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594