Gå videre til innhold
Tora Dahle Aagård (Foto: Anne-Marie Forker)
Tora Dahle Aagård (Foto: Anne-Marie Forker)

Pressemelding -

Oslo Pride starter årets artistslipp: TORA kommer!

Oslo Pride har fått med seg en rekke spennende artister som alle gleder seg til å spille foran publikum i Pride Park! Blant dem finner vi bandet TORA, frontet av Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård.

Etter fjorårets heldigitale festival kommer Oslo Pride tilbake som en hybridfestival i juni 2021, og publikum kan glede seg til å oppleve flotte og innslag fra både skeive og allierte artister på scenene i Pride Park.

– Det er i dag nøyaktig 2 måneder til Oslo Pride setter i gang, og det feirer vi med artistslipp! Vi jobber som vanlig med å booke artister som viser bredden av skeiv kultur i Norge, og gleder oss til å synge og danse sammen med alle i Pride Park! Jeg oppfordrer alle til å følge med på Oslo Pride sine kanaler i perioden fremover for å få med seg alle de fantastiske innslagene vi har fått med oss til årets festival, forteller fagsjef for event og booking, Majken Evensen.

TORA - NORGES NYE GITARHELTINNE
TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, virtuositet, energi og lekne musikalitet, og bandet har høstet svært gode anmeldelser for sine liveshow. TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum. Året etter fulgte de opp med albumet "GIRLS" som ble nominert til Spellemann i kategorien blues. Tora er dessuten internasjonal ambassadør for den franske gitarprodusenten Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd signaturgitar for henne.

– Tora er et navn verdt å merke seg på musikkscenen, og hun leverer et sterkt sceneshow hvor man ser tydelig at hun elsker å opptre! Tora er en stor inspirasjon for mange, noe hennes store følgerskare på instagram vitner om. Musikken hennes er ærlig, og ofte inspirert av hendelser i hennes eget liv. Dette skaper en helt unik nærhet med publikum, uttaler Evensen.

"DET HAR VÆRT MIN DRØM"
Tora har de siste somrene vært opptatt med egne konsertturneer, men har lenge drømt om å sette Oslo Pride inn i kalenderen.

– Jeg har ikke fått opplevd selve festivalen selv, men jeg har vært i byen uka før, og man kjenner jo den følelsen. Følelsen av frihet – liksom – nå er det vår tid til å skinne! Jeg får helt gåsehud bare av å snakke om den, den er så magisk, hele pakken med glede. Det har vært min drøm i så lang tid å få lov til å spille på Oslo Pride, forteller Tora Dahle Aagård.

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

Oslo Pride ønsker TORA velkommen på hovedscenen i Pride Park i juni! Følg med på www.oslopride.no for å få med deg andre artistslipp og programpunkter. Fullstendig program for festivalen offentliggjøres 1. juni 2021.

___

RELEVANT INFORMASJON:
Oslo Pride vil som vanlig ha fokus på skeiv tematikk gjennom hele juni  med vår egen pride-uke i spissen. Fra 18. til 27. juni 2021 gjør vi klart til tidenes smittvernsvennlige folkefest, samlingspunkt og fristed for de av oss som bryter normene for kjønn og seksualitet. Les mer på www.oslopride.no


HØYOPPLØSLIGE BILDE:
Tora Dahle Aagård - Foto: Anne-Marie Forker

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige ildsjeler går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den man er. Festivalen avholdes 18.-27. juni 2021.

Mer info: www.oslopride.no

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594