Gå videre til innhold
Oslo Pride: Klart for tidenes program

Pressemelding -

Oslo Pride: Klart for tidenes program

I dag er årets pridelåt endelig lansert, og festivalens kulturprogram på hovedscenen i Pride Park (bildet) i Spikersuppa er klart. I tillegg bys det på smakebiter fra Pride House-programmet.

  • Oslo Pride arrangeres i år fra 17. juni til 26. juni. I løpet av ti dager møtes skeive, venner av skeive, det sivile samfunn og politikere under regnbuen til en miks av debatt og fest, for å oppleve kultur og sosialt samhold.

Hør årets Oslo Pride-låt
Årets Oslo Pride-låt står artisten Espen bak. Den heter “Werk Like Beyoncé” og er hans oppgjør med femifobi og mobbing som mange skeive, og andre som bryter med samfunnsnormene, utsettes for.

– Hele oppveksten fikk jeg føle på at mine feminine sider var noe jeg burde skjule. Jeg ville jo gjerne være en av gutta, men å konstant måtte holde seg selv tilbake i frykt for å bli fryst ut eller mobbet tappet meg for all energi og livsglede. "Werk Like Beyoncé" ble skrevet på et punkt der jeg rett og slett hadde fått nok av å tilpasse meg folks forventninger om hva jeg burde si eller gjøre, sier Espen.

Espen ble kåret vinner av pridlåtkonkurransen denne vinteren i møte med 12 andre innsendte bidrag. I følge jurymedlemmene Mira Berggrav Refsum og Tooji har Espens låt skikkelig hit-potensiale. Refsum er tydelig på at låta er en stor feiring av det å ikke være A4, og at låta gjør det på en upretensiøs og morsom måte.

– Det at det er en så personlig låt for meg gjør at jeg setter ekstra stor pris på at den får være årets Oslo Pride-låt. Og så gleder jeg meg så utrolig mye til å opptre med den i Pride Park til sommeren, sier Espen om låta.

Espen opptrer både på Pride Park-åpningsshowet onsdag 22. juni og under paradeshowet lørdag 25. juni.

Pride Park: Klart for tidenes kulturprogram
Fra og med onsdag 22. juni er det igjen tid for å snu Oslo sentrum på hodet, og det er klart for fire dager med gratis konserter, show, DJs og et yrende folkeliv i Pride Park i Spikersuppa.

– Vi har flere konserter og arrangementer på hovedscenen i parken enn noen sinne. Jeg mener vi nå hevder oss som en skikkelig kulturfestival midt i byen, sier Oslo Prides kultur- og eventansvarlig, Bente Jørgensen, som håper at så mange som mulig finner veien til Pride Park.

– Flere av bandene og artistene vil bare bli større og større med tiden, og da da kan du si "jeg så dem først på Oslo Pride i 2016", sier Jørgensen.

Hun forklarer at det har blitt jobbet hard for å skape en miks av artister etter de fleste kategorier på hovedscenen i parken.

– For meg er det aller største at vi får Silvana Imam til parken. Når det er sagt står høydepunktene i kø. Og på tross av at vi ikke fikk booket alle vi ville, er det en ganske variert gjeng du i år kan oppleve og se helt gratis på hovedscenen vår. Jeg er skikkelig stolt av det vi klarer å få til som frivillig festival, sier Jørgensen.

Konserter, show og DJs
Pride Park-åpningsshowet ledes i år av drag-duoen X-Dolls. Margaret Berger, The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan, Espen og Vokando, samt X-Dolls selv, er klare til å gi deg et Pride Park-åpningshow du sent vil glemme. På den første dagen med Pride Park blir det i tillegg konsert med gruppa amini, og DJ Birght Eyes er hoved-DJ på kvelden.

Andre dag med Pride Park i Spikersuppa byr på ettermiddagskonserter med Heidi Musum og JoVix. Denne kvelden står Eurovision/MGP i fokus på hovedscenen. Gruppa Vinkel (tidligere Teater Jafnaðhr) varmer opp før hovedshowet til Voi Voi. Til Voi Voi-showet kommer det en rekke gjesteartister, og du inviteres med på en aften med dans, glitter og glam. På kveldstid styrer DJ Skorm Volt spakene i hovedområdet i Pride Park.

Silvana Imam headliner
Sveriges rap-dronning Silvana Imam headliner den tredje dagen i Pride Park. Imam er den lesbiske, feministiske, anti-nazistiske rapperen som det siste året har tatt hele Sverige med storm. På hovedscenen fredag 24. juni blir det i tillegg konserter med punkbandet Pappasaft, singer/songwriter Charlotte Audestad og med rockebandet Biru Baby. Og på kveldstid skal DJ Lisa &Lisa få deg til å danse i hovedområdet.

Etter paraden gjennom Oslos gater lørdag 25. juni er det klart for det tradisjonelle paradeshowet. Årets konferansier er Brita Møystad Engseth. Under showet blir det utdeling av FRI Oslo og Akershus’ Ærespris og Frydpris 2016, politisk appell og mye mer. Artisten Espen opptrer med årets pridelåt, og AWSOMNIA og Mariann Rosa (kjent fra Surferosa), sammen med Ray Noir, skal få hele parken til å gynge.

Lørdag 25. juni er det i tillegg klart for egne konserter med Whales & This Lake, Folktoget, Lovespeak og Aukra. DJ Vibeke Bruff er hoved-DJ på kveldstid.

Pride House til Eldorado
Oslo Pride gir deg i dag også tre små drypp fra Pride House-programmet. Pride House er Oslo Prides arenaen for debatt, politikk og workshops som FRI Oslo og Akershus siden 2011 har laget sammen med Skeiv Verden, Skeiv Ungdom, Amnesty International Norge og over 30 ulike organisasjoner.

I år flytter Pride House til Eldorado bokhandel, hvor det fra og med lørdag 18. juni til og med fredag 24. juni blir en lang rekke forskjellige arrangement. Hele Pride House-programmet vil bli annonsert - i mellomtiden får du følgende lille smakebit.

Welcome to Happy Land. Couples only?
Søndag 19. juni er det klart for debatten “Welcome to Happy Land. Couples only?” på Pride House. Skeiv Ungdom inviterer til debatten som handler om ulike typer relasjoner som bryter med parnormen.

Samfunnet er i dag tilpasset én form for relasjoner, noe som gir rettigheter til noen, men hva med resten? Disse spørsmålene stilles i denne debatten hvor Skeiv Ungdom setter søkelys på relasjoner og familiepolitikk i et moderne samfunn fra et ungdoms-perspektiv.

Lørdag 18. juni blir det visning av filmen Chemsex på Pride House. Det er Helseutvalget, HivNorge, Nye-Pluss, FRI og Aksept som i samarbeid med OsloFusion inviterer til visning av den kontroversielle og konfronterende dokumentarfilmen Chemsex. På Pride House blir det også introduksjon av medvirkende i filmen og samtale om Chemsex i Norge sammen med forskjellige aktører fra uteliv.

Chemsex-trailer: 


Tirsdag 21. juni er det klart for panelsamtalen “Hvor er de feministiske LESBENE?”. Kvinnefronten og Lesbisk Forbund inviterer sammen til denne samtalen på Pride House, hvor det stilles spørsmål som Hvor er de feministiske lesbene?, Hva legger vi i ordene "lesbisk" og "feminist", og hvorfor er dette så farlige ord?

Les mer om artistene, konsertene og annet på www.oslopride.no/hjem/program-2016/

Emner

Tags

Regions


Med nær 100.000 mennesker innom portene på våre hovedarrangement i 2015, er Oslo Pride en av landets største festivaler arrangert med frivilligkraft. Bli med på sommerens vakreste eventyr og delta på Oslo Pride 2016 fra 17. juni til 26.- juni!

Gjør deg klar til vår ti dager lange festival, hvor vi sammen feirer vår frihet. Med nær 200 ulike arrangement på programmet – konserter, show, debatt og mye annet – er det bare å føre opp i kalenderen. Og husk at det er gratis inngang på nesten alle Oslo Prides hovedarrangement!

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594