Gå videre til innhold
Oslo Pride 2015: Offisiell åpning med stjernespekket talkshow på Pride House

Pressemelding -

Oslo Pride 2015: Offisiell åpning med stjernespekket talkshow på Pride House

Den offisielle åpningen av Oslo Pride 2015 foregår som normalt på Litteraturhuset (i år på fredag 19. juni), hvor det hele åpningshelgen arrangeres Pride House.

Til åpningen fredag kveld klokken 18:30 kommer kjente navn som Anne Grosvold, Tooji, Per Kristian Foss, Silje Nordnes, Anette Trettebergstuen og Kjell Erik Øie.

Anne Grossvold styrer en sofasamtale – et slags skeivt talkshow – om åpenhet, synlighet, kjønn og annet, med ovennevnte gjester i sofaen.

Til åpningen kommer også leder av LLH Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland. Som eier og representant fra Oslo Prides «moderskip» innleder Sikkeland åpningen, hvor det også blir gjesteopptreden av nestleder i LLH-sentralt, Brita Møystad Engseth.

I regi av Amnesty kommer også to homofile menn, Jamal og Said, til åpningen og forteller kort om flukten fra Syria, som tematiserer hoveddebatten på Pride House lørdag 20. juni.

I tillegg blir det kulturelle innslag av Lisa Dillan og Asbjørn Lerheim på åpningen.

Oslo Pride 2015 består av 180 arrangement, hvorav 140 av de er gratis. 

På Pride House-programmet er det oppført hele 50 ulike debatter, foredrag og andre kulturelle innslag.

Om Pride House:
Er Oslo Prides arena for debatt, politikk, foredrag, workshops og andre kulturuttrykk. Siden 2011 har LLH Oslo og Akershus, sammen med Amnesty International Norge og over 30 ulike organisasjoner, bygget Pride House under Oslo Pride til Norges største arena for LHBTI-/queer-politikk. Pride House 2015 på Litteraturhuset åpner fredag 19. juni, og pågår til og med søndag 21. juni. Pride House skal være en åpen og inkluderende arena som huser spørsmål som angår LHBTI- og queerpersoner, med interseksjonalitet og et inkluderende miljø som prinsipp.

www.oslopride.no/program

Emner

Regions


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold