Gå videre til innhold

Pressemelding -

​Ønsker velkommen til Pride Park i Spikersuppa

‒ Mer intimt og sentrumsnært, forklarer Pride Park-sjef Fredrik Dreyer. 

Festivalen Oslo Pride (tidligere Skeive dager) går av stabelen fra 19. til og med 28. juni i sommer. Pride Park, som er den største arenaen og hovedsamlingsplassen under festivalen, åpner dørene for publikum onsdag 24. juni og er åpen til og med lørdag 27. juni.

‒ Årets Pride Park skal vi bygge i Spikersuppa, sier Pride Park-sjef Fredrik Dreyer. 

‒ Vi arrangerte Pride Park i Spikersuppa i 2012, men flyttet tilbake til Rådhusplassen i 2013 og 2014 fordi arealet ikke var stor nok til EuroPride. Men nå som Saras Telt er revet får vi bedre plass. 

Kart over Pride Park (se "Relatert / Bilde & Video nederst i saken)
Pride Park-sjefen Dreyer og flere hundre frivillige begynner på riggejobben mandag 22. juni. Onsdag 24. juni åpner så dørene og da vil publikum finne en Pride Park med helt ny design. ‒ Hovedscenen plasserer vi med Stortingsgaten i ryggen, vendt mot Karl Johans gate. Og Housbaren er plassert til høyre for og i tilknytning til hovedscenen, forklarer Dreyer, og fortsetter: 

‒ På Hovedscenen foregår alle hovedshow og konserter, men også alle DJene som skal bygge opp stemningen i Housbaren gjør det med hovedscenen som DJ-boks. 

‒ Mini-SO plasser vi så plassert nærmest Stortinget. I tillegg viderefører vi det populære konseptet BamseBar, hvor Bamseklubben, i år som i fjor, får boltre seg på egen BamseScene. BamseBaren er plasser på gresset mellom Mini-SO og Hovedscenen. Skeive Kunstnere er også til stede i Pride Park med en egen miniutstilling, forklarer Dreyer. 

Nytt fontenetelt ute ”i vannet” 
‒ Nytt av året er det vi kaller fonteneteltet. Dette plasserer vi til venstre for hovedscenen (ref kartet), ute i vannspeilet. Med gjennomsiktig tak kan folket her nyte show, konserter og god mat og drikke ute ”i vannet”. På fredag 26. juni inviterer vi Pride Park-gjestene til en lang og bedre Champagne-lunsj. Vi har bestilt strålende sol, setter opp langbord med hvite duker, blomster og lover den beste stemning, til svært gode priser, forklarer Dreyer. 

Styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen, forklarer at beslutningen om å flytte Pride Park fra Rådhusplassen til Spikersuppa er tatt på godt grunnlag, og at styret har vurdert mange aspekter ved saken. 

Tilbakemeldingene fra publikum i 2012 veide tyngst. Pride Park-gjestene satte pris på det mer sentrumsnære og intime arealet som Pride Park får når parken blir bygget i Spikersuppa fremfor på Rådhusplassen. I tillegg er arealet i dag større enn i 2012, noe som også gjør at vi har et reelt vekstpotensial i Spikersuppa, sier Arnesen. 

‒ Nå gleder vi oss fantastisk mye til å ta i mot folket og alle standholdere i Pride Park. Med Nationaltheatret, Stortinget og Karl Johans gate som nærmeste naboer, ligger forholdene til rette for gode besøkstall, avslutter styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen. 

Åpningstider Pride Park 2015 i Spikersuppa 
Onsdag 24. juni: 15:00 – 24:00
Torsdag 25. juni: 15:00 – 24:00
Fredag 26. juni: 12:00 – 24:00
Lørdag 27. juni: 12:00 – 24:00 

PS! Oslo Pride-programmet slippes 4. mai.

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold