Gå videre til innhold
Her er Oslo Prides nye ledelse: Fredrik Dreyer, Yonas Bennour, Ingrid Blomsnes Solheim, Thomas André Syvertsen og Maria De Paoli. Foto: Petter Ruud-Johansen/Oslo Pride.
Her er Oslo Prides nye ledelse: Fredrik Dreyer, Yonas Bennour, Ingrid Blomsnes Solheim, Thomas André Syvertsen og Maria De Paoli. Foto: Petter Ruud-Johansen/Oslo Pride.

Pressemelding -

Ny ledelse i Oslo Pride

Her er Oslo Prides nye ledelse: Fredrik Dreyer er ny festivalsjef og Yonas Bennour er ny nestleder. Den nye daglige ledelsen består også av Ingrid Blomsnes Solheim, Thomas André Syvertsen og Maria De Paoli.

- Oslo Pride har vokst enormt de siste årene. Vi klikket 70.000 mennesker inn på våre hovedarrangement (Pride Park og Pride House) i år, vi hadde tett opptil 30.000 paradedeltakere og politiet anslo at omlag 200.000 heiet den fram. Med denne veksten er det naturlig at også ledergruppen utvides, sier Fredrik Dreyer, som nå skal lede arbeidet med planlegningen av festivalen året rundt.

Oslo Prides nye daglige ledelse vil jobbe tett med de eksisterende faggruppene (Kultur og event, Frivillig, Pride Park, Pride House, Design, Marked, miljø, Informasjon og Parade) og rapportere direkte til styret i Oslo Pride.

Erfarne folk
Fredrik Dreyer er ny som øverste sjef, men han går denne pride-sesongen inn i sitt åttende år som frivillig i festivalen. Han har lenge vært sentral i Pride Park-teamet, de siste tre årene som sjef i parken.

- Med Yonas, Ingrid, Thomas og Maria på laget har vi fått med riktig og viktig kompetanse inn i den nye daglige ledelsen, og vi løfter det vi mener er ekstra viktige områder for festivalen å ha fokus på hele året; menneskelige ressurser, økonomi og kommunikasjon, sier Dreyer.

Yonas Bennour, som er ny nestleder for den daglige driften, har også flere års fartstid i festivalen. Bennour kom først inn som Pride House-frivillig og har de siste par årene vært med som assisterende sjef i Pride Park. Ingrid Blomsnes Solheim, som vil ha et overordnet fokus på HR, har master i arbeid-og organsiasjonspsykologi. Thomas André Syvertsen vil ha overordnet ansvar for kommunikasjon i festivalledelsen. Han er ny i Oslo Pride, men har vært med lenge: Thomas var engasjert i LLHs ungdomsgruppe (da Skeiv Ungdom het det) og har jobbet over fem år som kommunikasjonsrådgiver i Røde Kors. Maria De Paoli er ny som økonomiansvarlig i Oslo Pride, men har dette som sitt fagfelt til daglig.

Styret blir mer framtidsrettet
Styreleder i Oslo Pride, Lars Arnesen, er fornøyd med å ha ny daglig ledelse for festivalen på plass.

- Med etablering av daglig ledelse frigjør vi en del ressurser, som betyr at styret kan jobbe mer strategisk enn tidligere. Det betyr blant annet at vi kan få til enda bedre langtidsplanlegging enn vi har klart før, sier Arnesen.

Med styret i Oslo Pride, daglig ledelse, fagsjefer og tilhørende gruppemedlemmer er det nå om lag 50 nøkkelpersoner som alle jobber frivillig året rundt med festivalen.

Stolt av frivilligheten som driver Oslo Pride
FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, lokallag Oslo og Akershus (FRI OA), er arrangøren bak Oslo Pride. Leder av FRI OA, Hans Heen Sikkeland, er stolt av frivilligheten som hvert år får Norges vakreste eventyr til å skje.

- Oslo Pride har vokst og er nå en av landets største festivaler. Med frivilligkraft har vi blitt en ti dager lang kulturbegivenhet og politisk markering med internasjonalt fotavtrykk. Dette kommer folk av alle kjønn og aldre tilgode og det er vi stolte av, sier Sikkeland og avslutter:

- Med ny daglig ledelse på plass, et framtidsrettet styre, dyktige fagsjefer, nøkkelpersoner og hundrevis av andre frivillige, er festivalen i de beste hender. Over 100 dedikerte samarbeidspartnere, og veksten vi har sett de siste årene, gir oss troen på at det ikke finnes grenser for hvor viktig, stor og god festivalen kan bli, sier Sikkeland. 

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.  Velkommen til hundrevis av ulike arrangement i alle regnbuens farger i 2017 – fra fredag 23. juni til søndag 2. juli.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594