Gå videre til innhold

Pressemelding -

Mangfoldig Pride House-program

Pride House 2015: Fokus på årets festivaltema ”kjønn”, med interseksjonalitet som utgangspunkt, samt internasjonalt solidaritet og en rekke kulturinnslag. 

– Med utgangspunkt i tema ”kjønn” har vi invitere med oss store og små minoritetsorganisasjoner, samt feminister og andre som jobber med antidiskriminering til å lage årets program, sier Reidar Jessen, som har ledet arbeidet til Pride House-gruppa i Oslo Pride.

Pride House er Oslo Prides mest tydelige politiske uttrykk, som arrangeres på Litteraturhuset den første helgen (19. - 21. juni) av pride-uka. Utover uken (21.- 28. juni) blir det også flere arrangement under Pride House-fanen på Kulturhistorisk museum, hvor det i hele perioden blir kunstutstilling og seminarer. Totalt 48 ulike programpunkter er oppført på Pride House-programmet. I tillegg har Oslo Pride i år gått inn med støtte til en kunstutstilling på Kunstnernes Hus som er åpen hele festivalen (19. - 28. juni).

– Vi ønsker med programmet å belyse hvordan ulike former for diskriminering henger sammen. En kan ikke forstå homo- og transfobi uavhengig av for eksempel rasisme, men som uttrykk for normer i samfunnet som reduserer individer til sosiale kategorier, sier Jessen.

Krig og asyl, poesikveld og standupteater
Et nytt grep er tatt i forhold til programmeringen av de ulike programbolkene på årets Pride House: Første debatt lørdag 20. juni er definert som hoveddebatt, hvor det ikke kjøres parallelle sesjoner mens denne debatten pågår.

Hoveddebatten 2015 er et samarbeid mellom LLH og Amnesty International Norge. Konteksten er her Syria, krig og asyl, hvor det fokuseres på lhbt-personer som sårbar gruppe på flukt, og man stiller spørsmålet : ”Hva gjør Norge?”.

– I tillegg til å lage én hoveddebatt, ønsket vi å lage et Pride House-program med flere kulturelle innslag enn tidligere. Og slik har det blitt. På Pride House kan du i år oppleve en rekke kulturinnslag. Det blir for eksempel fortellerstund med skeive barneeventyr, standupteater, poesikveld og opplesning av mye skeiv litteratur, sier Jessen.

Sjekk ut hele Pride House-programmet på www.oslopride.no/pridehouse!

Oslo Prides styreleder, Lars Arnesen, er stolt av å kunne presentere det mangfoldige Pride House-programmet.

– Pride House-gruppa har jobbet godt og intenst den siste tiden, og programmet ser veldig bra ut. Når vi i tillegg tar med at det i år blir kunstutstillinger på både Kulturhistorisk museum og på Kunstnernes hus, mener vi programmet under hele priden i år virkelig er mangfoldig, sier Arnesen.

Utvid normene for kjønn
Leder i LLH Oslo og Akershus (eier og arrangør av festivalen), Hans Heen Sikkeland, håper og tror det mangfoldige Pride House-programmet vil bidra til å utvide samfunnets normer rundt kjønn, og at kjønnsnormene blir satt tydelig på agendaen i offentligheten under årets festival.

– Sett under ett har programmet et klart interseksjonelt fokus, hvor målet er å vise og diskutere hvordan ulike diskrimineringsgrunnlag som kjønn, rase, etnisitet, religion, sosial klasse og seksualitet kan samvirke og påvirke personers levelkår. Det er vi svært godt fornøyd med, sier LLH OA-lederen Sikkeland, og ønsker alle velkommen:

– Bli med på Pride House og Oslo Pride 2015. Bli med oss og utvid rammene for kjønn – til det beste for alle – uansett om du er lesbisk, homofil, bifil, transperson, intersex, queer, skeiv eller streit, avslutter Sikkeland.

Sjekk ut hele Pride House-programmet på www.oslopride.no/pridehouse!

NB! Alle arrangement på Pride House er, i likhet med alle arrangement i Pride Park, gratis og åpent for alle å delta på

Related links

Emner

Kategorier


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold