Gå videre til innhold

Pressemelding -

​Her er Pride Park-programmet

Programmet for Pride Park er lansert, og billettsalget til Kvinnekvelden og Skeiv Natt er i gang.

‒ Kate Boy, KUUK, Sandra Kolstad, DJ-kollektivet Girls From Last Night, DJ "Strangefruit", Teater Jafnadhr og X-DOLLS. Dette er kun et utvalg av artistene og DJ-ene du kan oppleve i Pride Park i år, forteller event- og kulturansvarlig for Oslo Pride, Bente Jørgensen.

‒ Som om ikke det var nok kjører Comtesse von Lüderitz, aka Dèsirée Hafstad, i gang Melodi Kvasi Grand Prix (MKGP), Bamseklubben byr på et spesialsydd bamseprogram, på egen bamse-scene, og for aller første gang i historien flytter klubbkonseptet SCORE utendørs. Velkommen til Pride Park 2015, sier Jørgensen.

Pride Park er det største samlingsstedet under Oslo Pride (festivalen som tidligere het Skeive dager). Pride Park arrangeres i 2015 fra 24. – 27. juni i Spikersuppa. Her møtes skeive, venner av skeive, organisasjoner og politikere til en miks av debatt og fest, for å oppleve kultur og sosialt samhold. Pride Park er et gratis og åpent arrangement for alle.

Onsdag – offisielt åpningsshow
Årets Pride Park åpner dørene for publikum klokken 15:00 onsdag 24. juni. Hele dagen og kvelden er det liv og røre blant årets standholdere, og man kan nyte den gode stemningen i parken, til god mat og drikke; på mini-SO, i fonteneteltet, i Pride Bar i BearBar og i egne områder egnet for unge og gamle.

Klokken 16:45 opptrer Lisa Dillan på hovedscenen i Pride Park for å trekke deg til Skeive Kunstneres utstilling, som i år arrangeres utenfor Pride Park, i Rådhusgalleriet. Skeive Kunstnere arrangerer klokken fem vernissasje i Rådhusgalleriet, hvor Josefin Winther spiller en minikonsert.

Det offisielle Pride Park-åpningsshowet starter klokken 20:00, og kveldens konferansierer er komikerduoen Adam og Tore, kjent fra Nrk-seien "Sofa". Adam og Tore leder et variert show med fokus på årets tema for Oslo Pride «Kjønn». Oslo Pride har gleden av å servere deg musikalske godbiter fra artistene Sandra Kolstad, Fay Wildhagen og drag-gruppa X-DOLLS, samt opptreden av årets Oslo Pride-artist (lanseres senere).

Legendariske DJ Pål "Strangefruit" Nyhus, som har bidratt til å forme den unike og eklektiske lyden av den nordiske elektronikaen, inntar hovedscenen klokken ti, etter den offisielle åpningen av Pride Park.

Torsdag – MKGP, glitter og glam
Torsdag 25. juni er det klart for konserter og show på hovedscenen allerede fra klokken 17:00. Først ut er Stig Gustu, tidligere frontmann og primus motor i rockebandet "GUSTU".

Deretter blir det konsert med Kappekoff, en duo som byr på låter med smak av elektronika, disko og pop - inspirert av 70- og 80-tallets disko.

Skeiv Ungdoms teatergruppe Jafnadhr (Jafnaðr) leverer en medley som oppvarming til kveldens hovedshow MKGP.

Melodi Kvasi Grand Prix 2015, med Comtesse von Lüderitz, aka Dèsirée Hafstad, er i følge Comtessen det siste showet som arrangeres og settes opp i regi av den bergenske grevinnen. Comtessen lover et Kvasi-show med helt nye bidrag, artister og shownumre. Comtessen lover også å være slemmere og mer politisk ukorrekt enn noen gang tidligere. Det er duket for en showaften med utømmelig glitter, glam og dramatikk, som seg hør og bør i en slagerkonkurranse, melder Oslo Pride.

Fredag – Kate Boy, KUUK, Kildaphew, GFLN
Fredag 26. juni dominerer kvinnene hovedscenen i Pride Park. Aller først blir det konsert med gruppa Kildaphew – en blodfersk gjeng med få liveshow på nakken, men ryktene spinner allerede om et talent av de sjeldne. Kildaphew ble servert som siste act ut på Uhørt Showcase torsdagen under årets By:Larm.

Deretter varmer DJ-kollektivet Girls From Last Night (GFLN) opp parken, før det er klart for konserter med både KUUK og Kate Boy.

KUUK er den eksplosive, aggressive og konfronterende rap-duoen bestående av Mira Berggrav Refsum og Ragna Solbergne, som etter debuten på Øya i 2013 har spilt på scener som Blå, Parkteateret og Rockefeller, samt flere norske festivaler. Med eksplisitte tekster, basstunge beats og et forrykende sceneshow lover KUUK å riste liv i Pride Park.

Oslo Pride er spesielt stolt av å kunne presentere fredagens hovedartist, Kate Boy - en Stockholms-basert electro-pop-gruppe som for tiden turnerer verden rundt. I 2013 ble to av deres låter ‘Northern Lights’ og ‘In Your Eyes’ beskrevet som “…wonderfully hard-edged pop songs with killer melodies and, in the case of the former, a soaring chorus that’s not just gloriously sing-along but also a powerful and confident statement of intent: “Everything we touch turns to gold”.

DJ Øyvind Morken, som de siste 10 årene har DJ-et over hele Skandinavia, fra nord til sør i Europa og rundt om i Storbritannia, overtar hovedscenen fra Kate Boy, fra klokken ti til midnatt.

‒ Bedre vorspiel i Pride Park før kveldens hovedfest på Rockefeller, Kvinnekvelden 2015, kan vi ikke by på, sier Oslo Prides event- og kulturansvarlige, Bente Jørgensen.

Lørdag – Paradeshow og SCORE i friluft
Tradisjonen tro inviterer Oslo Pride til paradeshow direkte etter paradens ankomst i Pride Park lørdag 27. juni. Dean E. Andersen og Hanne Haugsand er konferansierene som leder oss gjennom et variert show med utdeling av LLH Oslo og Akershus sine årlige priser; Æresprisen og Homofrydprisen, samt prisutdeling til årets beste paradeinnslag og annet gøy.

Under paradeshowet blir det MGP-medley av co-vert Hanne Haugsand, Oslo Pride gir deg godbiter fra gruppa S'Candy og årets offisielle Oslo Pride-låt fremføres (artist og låt lanseres senere). Videre blir det drag av X-DOLLS.

Etter paradeshowet, klokken 18:00 er det klart for konsert med kveldens hovedartist (også denne nyheten slippes senere).

På paradelørdagen har Oslo Pride dessuten booket klubbkonseptet Score til Pride Park. Det er aller første gang Score arrangeres i friluft. Dette klubbkonseptet har fort vokst til å bli Norges største homoklubb, og stod blant annet bak fjorårets EuroPride Closing Party på Rockefeller. De holder til vanlig til på Ballroom i Oslo, hvor de har hatt fulle hus siden åpningen i mai 2014. Denne kvelden tar de med seg dansere, go-go boys, flammeblåsere, pop up-artister og ikke minst, deres faste DJ-crew til Pride Park.

‒ Med Score garanterer vi fyrverkeristemning – og vi gir deg tidenes beste vorspiel i Pride Park før ferden går til Oslo Prides hovedfest, Skeiv Natt, på Rockefeller, sier Bente Jørgensen.

Billetter til Skeiv Natt og Kvinnekvelden er også lagt ut for salg nå. Oslo Pride lokker med «early-bird»-priser på billettene til Skeiv Natt og til Kvinnekvelden på Rockefeller, hvor de femti første kjøperne kan spare 100 kroner ved å handle raskt.

Den offisielle åpningen av Oslo Pride på Pride House, og hele det politiske og kulturelle programmet knyttet til Pride House slippes mandag 11. mai.

Andre show og arrangement under Oslo Pride
Andre innmeldte programpunkter til Oslo Pride-programmet i 2015 inkluderer per dags dato flere fester på Elsker – inkludert den offisielle åpningsfesten for Oslo Pride fredag 19. juni. Det blir også Raballder Volleyballs Bachvolleyball-cup, Oslo Pride Run, dragshow – både med Queentastic og Great Garlic Girls, flere fester på SLM, inkludert egen ungdomsfest, kunstauksjon med HivNorge, regnbuemesse og mye, mye annet under festivalperioden. (Nyheter om Aksepts hagekonsert slippes senere.)

Sjekk ut resten av Oslo Pride 2015-programmet her!

Emner

Kategorier

Regions


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold