Gå videre til innhold
Dato for Oslo Pride 2015 lansert

Pressemelding -

Dato for Oslo Pride 2015 lansert

Oslo Pride arrangeres fra 19. til 28. juni i 2015. 

Oslo Pride, festivalen tidligere kjent som Skeive dager, arrangerte torsdag 9. oktober nettverksmøte på So. Rundt 30 personer møtte opp for å diskutere EuroPride 2014 og tema for Oslo Pride 2015. I alt var 17 ulike aktører representert – folk fra utelivsbransjen, næringslivet og ulike organisasjoner deltok.

På møtet ble datoene for Oslo Pride 2015 lansert – neste års festival arrangeres fra og med fredag 19. juni til og med søndag 28. juni. 

Som normalt er det Pride House som starter sommerens vakreste eventyr, og det er klart for debatt, foredrag og workshops på Litteraturhuset den første helgen, fra 19. til 21. juni. 

Pride Park på Rådhusplassen åpner deretter på onsdag 24. juni, og i fire dager til ende, fram til lørdag 27. juni, er det klart for folkefest med show, musikk, kunst og kultur på plakaten. 

Kvinnekvelden 2015 arrangeres fredag 26. juni, og Skeiv Natt lørdag 27. juni på Rockefeller. 

Tradisjonen tro går høydepunktet for mange, paraden gjennom Oslos gater, av stabelen den siste lørdagen i Oslo Pride-uka - lørdag 27. juni.

Tema for festivalen: Frihet, samhold eller kjønn?
Leder av LLH Oslo og Akershus (LLH OA), Hans Heen Sikkeland, innledet på gårsdagens nettvermøte diskusjonen om tema for Oslo Pride 2015. Som eier og arrangør av Oslo Pride, presenterte Sikkeland tre mulige tema – frihet, kjønn og samhold. 

– Tema for Oslo Pride skal være noe alle kan relatere seg til og gjøre til sitt, uavhengig om du er en enkelperson eller representerer for eksempel  Bamseklubben, SLM, kirken, LLH eller Amnesty. Det var gode diskusjoner om de tre temaene som lå til grunn, og vi tar med oss alle innspillene. Slik jeg tolket stemningen i går, var det frihet og kjønn som var de mest interessante, sier Sikkeland. 

LLH OA og Oslo Pride tar med seg innspillene og fastsetter tema for Oslo Pride 2015 innen utgangen av desember. 

Bli med!
Oslo Prides styreleder, Lars Arnesen, mener diskusjonene på gårsdagens nettverksmøte var gode. Arnesen ønsker nå alle gode krefter velkommen inn i festivalen.

– Vi er godt i gang med planleggingen av Oslo Pride 2015. Et viktig fokus for oss akkurat nå, er å bygge større og mer robuste team av frivillige. Vi skal bli enda bedre på eventsiden, på marked, på PR og informasjon, for å nevne noe, sier Arnesen. 

Allerede nå kan folk melde sin interesse for å bidra som frivillig

– Vi søker etter flinke folk i mange ulike roller – folk som kan videreutvikle Pride Park, Pride House, som kan alt fra kultursponsing, søknadsskriving eller booking av artister, er mer enn hjertelig velkommen til å bidra, sier Arnesen, og legger til:

– Vi søker også etter folk som kan skrive godt (norsk og engelsk), folk med web-, foto- eller videokompetanse, folk som kan sosiale medier og som generelt har erfaring med informasjonsarbeid. 

Hold av datoene 19. til 28. juni – og sjekk ut oslopride.no, hvor det er mulig å melde seg på i planleggingen av Oslo Pride 2015.


Emner

Kategorier


Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer.  

Hvert år mot slutten av Juni inviterer Oslo Pride hele Norges befolkning til ti dager med feiring av frihet og mangfold. Gjennom ti dager samles og møtes vi på Pride House på Litteraturhuset og i Pride Park på Rådhusplassen. Her møtes skeive, venner av skeive, mange organisasjoner og politikere til en miks av debatt og fest, for å oppleve kultur og sosialt samhold.

Festivalen avsluttes hvert år med Norges største folkefest (etter 17. mai), Paraden gjennom Oslos gater. Paraden har i 2013 og 2014 har hatt oppslutning på rundt 20.000 stolte lhbtoq-personer. Og langs paraderuten heies den fram av om lag 100.000 blide tilskuere. 

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594

Relatert innhold