Gå videre til innhold
Vi trenger flere skeive jenter som stikker nesen frem

Blogginnlegg -

Vi trenger flere skeive jenter som stikker nesen frem

Innlegg av gjesteblogger: Trude Christensen Gaukås. Vanligvis blogger for www.lesbiskonscreen.com

Siden jeg for første gang gikk inn gjennom porten til Pride Park under EuroPride i 2005 har slutten av juni hvert år betydd Pride og folkefest.

Så hvordan i all verden skal man klare å velge sitt beste Oslo Pride-minne blant alle høydepunktene fra disse festivalårene?

Det kunne vært å hilse på Sir Ian McKellen, se skeiv film på Cinemateket for første gang, sitte i juryen som kåret Miss Gay Norway eller å ha ansvaret for underholdningen under Kvinnekvelden i 2010 og se hele Rockefeller synge med på Elektras «I Don’t Do Boys».

Men egentlig kan ingen av de nevnte hendelsene hevde seg mot det som for meg er høydepunktet under hver eneste festival.

Da jeg startet bloggen Lesbisk Onscreen i 2002 var det like langt mellom hver skeive kvinne på tv-skjermen og på kinolerretet som mellom Hollywood-stjernene vandrende opp Karl Johan. Det har blitt bedre i løpet av de snart femten årene jeg har blogget. Mye bedre. Likevel er synligheten av skeive kvinner smertelig lav.

Derfor har det alltid vært en hoveddrivkraft bak bloggen. Synlighet. Vi synes at alle de bra skeive damene i landet får alt for lite oppmerksomhet, og bloggen er vårt lille bidrag for å gjøre noe med det.

Du er kanskje uenig med meg, men jeg mener at «homsene» alltid tar større plass enn «lesbene». Overalt. Uansett. Ofte er det skeive gutter og heterofile kvinner på scenen under skeive arrangement, mens de skeive kvinnene er i publikum. Det er ikke noe jeg holder i mot guttene, men vi trenger flere skeive jenter som stikker nesen frem – og ikke holder privatlivet så godt skjult at ingen faktisk vet at de er skeive.

Derfor er det så forferdelig tilfredsstillende å se på kvinnene i Pride Park, på Kvinnekvelden og ikke minst i Paraden. Alle de fantastisk flotte, forskjellige, utfordrende, sexy, spennende, morsomme og smilende skeive kvinnene!

Ei kort uke i året, fylt med flotte skeive kvinner av alle typer. I alle situasjoner. Om de spiser, flørter, går i parade, synger eller forsøker å overtale deg til å bli medlem av et politisk parti. Det er det beste med Oslo Pride.

Innlegg av gjesteblogger: Trude Christensen Gaukås. Vanligvis blogger for www.lesbiskonscreen.com

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594