Gå videre til innhold
Tre damer en homo er forelska i

Blogginnlegg -

Tre damer en homo er forelska i

Min beundring og forelskelse kommer av deres pride-engasjement, som har gitt meg fantastiske pride-minner. For det er det mitt innlegg handler om. Gode minner. Tre forelskelser skapt av Skeive dager og Oslo Pride.

Innlegg av: Petter Ruud-Johansen. Informasjonssjef i Oslo Pride, til daglig rådgiver i LLH Oslo og Akershus.

Den første forelskelsen traff meg en kveld under Skeive dager i 2007. Jeg jobbet frilans for Gaysir, og jeg møtte Jenny Jensen.

Den kvelden hadde noen pøbler tent på regnbueflagget som omkranset Pride Park på Rådhusplassen. Jeg fortalte Jensen hva som hadde skjedd, og fikk servert noen av de saftigste sitatene noen sinne.

”Hvor er de hen? Jeg skal faen meg gi dem juling”, sa Jensen forbannet. ”Fortsett sånn, så skal vi arrangere Skeive dager fire ganger i året”, truet Jenny. Og det skrev jeg i artikkelen som ble levert Gaysir.

Skeive dager fire ganger i året. Er helt med på det, tenkte jeg, og siden da har Jenny Jensen vært min helt. Jenny Jensen from the block!

Den andre forelskelsen traff meg før Skeive dager i 2013. Da hadde jeg selv inntatt rollen som informasjonsansvarlig for festivalen, og vi hadde invitert en rekke politikere til å hilse deg velkommen.

Jeg husker jeg åpnet e-posten fra Norges kulturminister, og kjente forelskelsen ta meg umiddelbart: ”Skeiv dager handler om tre ganger het”, sa hun. ”Det handler om frihet, kjærlighet og synlighet. Jeg gleder meg til å gå sammen med deg i paraden”, fortalte Hadia Tajik. Jeg kunne dødd der og da, lykkelig og forelsket.

Den tredje forelskelsen er duggfersk. Hun er mindre kjent enn Jenny Jensen og Hadia Tajik, men er minst like viktige som dem begge. Cathrine Daae.

Cathrine Daae er Oslo Prides nye frivilligsjef. Hun leder arbeidet med alle de dedikerte og flotte frivillige som holder festivalen i gang, som planlegger og gjennomfører det som skaper dine og mine minner. Som skaper din og min forelskelse, enten den oppstår i paraden, i Pride Park eller på Pride House.

På fredag er det fem uker til regnbueflaggene heise over hele byen og sommerens vakreste eventyr, Oslo Pride 2015, settes i sving. Hurra!

På fredag møtes også gamle og nye frivillige. Vi samles for å snakke om Skeive dager som var, og Oslo Pride som kommer.

Sommerens vakreste eventyr arrangeres ikke av seg selv. Derfor er min oppfordring til deg: Bli med!

Du kan bli med på laget som skaper folks nye, gode pride-minnener i sommer. Din innsats gjør alles forelskelse mulig.

Happy Pride, folkens!

Og du. Om du blir med på frivilliglaget vil du kanskje møte en du kan forelske deg i også – på ordentlig, altså.

Innlegg av: Petter Ruud-Johansen. Informasjonssjef i Oslo Pride, til daglig rådgiver i LLH Oslo og Akershus.

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594