Gå videre til innhold
Kjærlighet er kjærlighet

Blogginnlegg -

Kjærlighet er kjærlighet

Jeg har alltid lurt på hvorfor vi mennesker er så opptatt av kjønn. Om man forelsker seg i gutter eller jenter, om man har sex med gutter eller jenter. Hvis en skeiv musiker skriver personlige låter, handler det om en gutt eller jente? Eller hvorfor så mye undring rundt kjønnet på neste kjæreste til en som er bifil.

Innlegg av: Mariah Juarez. Fremadstormende musiker og Miss Gay Norway 2013.

Noen heterofile fordømmer de som "plutselig" forelsker seg i en av samme kjønn, om personen har vært forelsket i noen av motsatt kjønn før. Noen skeive fordømmer de som forelsker seg i det motsatte kjønn etter å ha vært med det samme kjønn tidligere. Noen fordømmer musikere som er skeive fordi de plutselig tilhører en spesiell ¨gruppe¨. ¨En bestemt type publikum¨.

Noen dømmer bifile, fordi de mener bifile ikke kan bestemme seg for kjønnet de vil være med.

Fokuset på kjønn er enormt.

Diskrimineringen av LHBT mennesker har blitt utbredt samtidig som det er blitt bedre. Homofobe som klager over at LHBT miljøet gjør for mye ut av seg, har vel kanskje ikke fulgt med i timen. Vi kjemper for å bli tatt på alvor, bli sett og bli akseptert på lik linje som heterofile. Vi prøver ikke å omvende enhver på kloden. Vi ønsker bare å være oss selv. Vi ønsker å spre kjærlighet å vise at Kjærlighet er Kjærlighet.

Også i musikkbransjen, som kun bør handle om musikk, diskrimineres LHBT personer. Jeg husker jeg ble spurt i et møte med en manager, om jeg kunne late som om jeg var hetero for å nå ut til flere publikummere. Med andre ord; om jeg kunne late som jeg forelsket meg i et annet kjønn enn det kjæresten jeg hadde på den tiden var.

Det ble siste møte med den manageren.

Jeg har mistet mange etter at jeg sa jeg forelsker meg i mennesker av samme kjønn. På en måte er det forferdelig, men på en annen måte er det ok. For meg er det så tåpelig å diskriminere et menneske ut i fra hvilket kjønn personen får følelser for. Så jeg valgte å være helt åpen. Uansett.

Jo mindre jeg selv gjorde ut av det da jeg fortalte det til mennesker rundt meg, jo bedre taklet jeg reaksjonen uansett hva den ble. Jeg tenkte at hvis jeg utrykte meg på en måte hvor det hørtes ut som om det var en ¨stor greie¨ for meg, ville det være enda større sjanse for at personen jeg sa det til ville reagere som om det var det. Noen ganger gikk det bra, andre ganger ikke. Jeg valgte ikke å sette meg ned å ha ¨møter¨ for å fortelle det. Men om jeg fikk kjæreste av samme kjønn og det kom spørsmål, skulle jeg svare helt vanlig. Som om det allerede var akseptert. Igjen, uansett reaksjonen til vedkommende, hjalp det meg å takle følgene at jeg allerede hadde bestemt meg for å være åpen.

For det er ikke mye å reagere på. Det er kjønnskategorier for hvilken garderobe vi skal gå i om vi er på offentlige steder, fordi mennesker er slik at det er enklere for mange å være rundt samme kjønn der man føler seg mer komfortabel i slike situasjoner. Det finnes mange eksempler der kjønnskategorisering er «naturlig». Men Kjærlighet er IKKE en av de.

Det er rett og slett bare at noen mennesker SYNS eller TROR det er feil. Synsing er ikke noe man skal la seg stoppe av. Fakta ER at Kjærlighet er Kjærlighet. Fakta ER at mennesker kan forelske seg i samme kjønn som de selv er. Fakta ER at noen mennesker ikke er komfortable i kroppen de er født i Det går det ikke ann å SYNSE på.

Da jeg var med i programmet Sporløs på tv2, var valget mitt med å komme ut til familien min i Argentina på tv enkelt. Jeg ønsket heller at familien min skulle bli kjent med meg som jeg er, enn å leve et liv i Norge og et annet i Argentina. At de skulle vite hvor jeg stod i forhold til kjærlighet. Jeg fortalte det fordi de spurte. I mange år har jeg ønsket å møte familien min i Argentina, så det var en spent Mariah som fortalte dette. Jeg visste at jeg kunne miste de. Dagen etter jeg hadde møtt de. Men jeg vil være meg selv i dette livet. Jeg vil ha mine meninger, gå min vei og forelske meg i den jeg forelsker meg i.

Livet er fort kort til å ikke nyte det. Finne kjærlighet der man finner det, forelske seg i den man forelsker seg i. Nyte tiden. Vise kjærlighet. Vise at det er kjærlighet uansett kjønn. Livet er for kort til å bry seg om hva andre SYNS. Tørr å være deg selv. Det er en klisjé man har hørt mange ganger. Men det er en god klisje. Jeg tror ikke man virkelig forstår meningen av den før man merker at man er litt annerledes enn andre. Før man tør å gjøre noe man ønsker, eller si noe man ønsker å si, som man ikke har gjort før fordi man var redd for hva andre ville syns om det.

Den dagen heterofile og skeive kan være sammen uten at spørsmålet er, er du lesbisk? Er du hetero? Den dagen hvor du heller blir spurt om hva kjæresten din jobber med, eller liker å gjøre, istedenfor hvilket kjønn kjæreste din er. Den dagen er kanskje langt unna. Men den kommer.

LHBT miljøet får mye dritt. Vi har hørt mye stygt om oss selv. VI har følt stygge blikk og vi kjemper fremdeles for rettigheter, likestilling, å bli tatt på alvor. Men vi har Kjærlighet. Og vi har alle kjønn med oss i LHBT miljøet. Og vi har mulighet til å spre kjærlighet å vise at Kjærlighet er Kjærlighet. Så enkelt. Men vi må stå sammen om det. Uansett kjønnet vi føler vi er. Uansett kjønnet vi har forelsket oss i før, eller forelsker oss i senere. Vi må ikke glemme at vi kjemper for hverandre og med hverandre.

Kjærlighet er kjærlighet

Innlegg av: Mariah Juarez. Fremadstormende musiker og Miss Gay Norway 2013.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594