Gå videre til innhold

Blogginnlegg -

​I kveld stemmer jeg lesbisk

Gjest på #pridebloggen: Hans Heen Sikkeland 
Leder i LLH Oslo og Akershus og stolt arrangør og eier av Oslo Pride.

#MGP16: I kveld står lesbene i The Hungry Hearts feat Lisa Dillan klare på scenen, og Laila Samuels stiller med egen låt. Det er klart for det som kan kalles Norges nest største regnbuefest - etter Oslo Pride så klart - Melodi Grand Prix.

Melodi Grand Prix og pride - ja det henger sammen. For meg handler begge universene om livsglede gjennom å kunne uttrykke seg som man vil. Hvis du er enig i det, kan du være enig i at MGP er politisk, noe jeg mener låten «Laika» også er, med The Hungry Hearts og Lisa Dillan i spissen.

MGP er stolthet
MGP er kraftfullt, spektakulært og fantastisk. MGP har en x-faktor - og en framtredende gayfaktor. Det forteller mye om samfunnet vårt at artister, fra flere og flere land, nå kan fremføre sine låter uten å måtte skjule sin identitet (med mindre artisten selv mener det å være åpen er irrelevant for sin person). Men, dessverre råder ikke åpenheten i alle land som deltar i MGP.

Vi har kommet langt i Norge, men løfter vi blikket litt kan vi se noe helt annet. Homo- bi- og transfobi er på fremmarsj i både sør og øst - hvor “tradisjonelle verdier” løftes fram og brukes som motsats til ‘’vestlige verdier’’. Derfor tenker jeg nå - kjære MGP-fans og pride-gjester - hvor kult hadde ikke det vært om vi - lille Norge - sendte lesbiske The Hungry Hearts og Dillan eller Laila Samuels til den internasjonale finalen.

Kjære glitterhomo, streite skeiving og alle andre!
Jeg har på følelsen at mange norske lesber i smug (eller i all offentlighet - for all del) har stemt fram homoene i Grand Prix de siste årene. Nå er det på tide at vår skeive bevegelsen mobiliserer og stemmer lesbisk. Nå er tiden inne for å gi tilbake til lesbene og løfte fram damene.

Opp alle skeive MGP-entusiaster. Opp alle glitterelskende lhbtiq. Opp alle streite homoer, buche lesber og alle andre. Norge har nå mulighet til å sende noen av de mest uttalte lesbiske vi har her i landet til Eurovision Song Contest, vårt skeive svar på OL! Macho-Europa trenger The Hungry Hearts og Dillan.

Stemmegivning, politikk og fest på Elsker
I kveld holder vi også årsmøte i LLH Oslo og Akershus. Det arrangerer vi på Elsker, og etterpå er alle invitert til å se MGP-finalen på storskjerm sammen med oss i 1. etasje. For oss byr kvelden på gode politiske diskusjoner, fest og musikk. Som det skal være.

Du skal selvsagt stemme på den låta du liker best, uavhengig hvem vedkommende artist er eller hvordan vedkommende identifiserer seg. Men, for min det er valget soleklart - i kveld stemmer jeg skeivt og gir mine høyeste poeng til The Hungry Hearts feat Lisa Dillan og til Laila Samuels. 

Jeg håper at også du vil stemme fram én eller flere skeive kvinner i MGP i kveld. Og med det gjenstår det bare to ting å si: Godt valg og Happy Mgp-Pride!

Varme hilsner fra
Hans Heen Sikkeland

Leder i LLH Oslo og Akershus - lokalavdelingen i LLH - Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner - som er stolt arrangør og eier av festivalen Oslo Pride.

Årsmøte i LLH OA + MGP-finalen på storskjerm
Dato: Lørdag 27. februar.
Tid: 17:00 – 19:30.
Sted: Elsker (1. etg) i KristianIVs gate 9.

 

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594