Gå videre til innhold
Bow To Each Other – gjesteblogger – er ute med ny singel ”Strobe lights»

Blogginnlegg -

Bow To Each Other – gjesteblogger – er ute med ny singel ”Strobe lights»

Fredag 19. juni slapp vi i Bow To Each Other vår nye singel ”Strobe lights”, som vi også i kveld spilte på et arrangement hos den kanadiske ambassadøren i Norge, Artur Wilczynski. Jeg har i den anledning blitt invitert til å skrive et blogginnlegg her på #pridebloggen.,

Innlegg av gjesteblogger: Gunhild Kristoffersen. Artist og del av gruppa Bow To Each Other (Megan Kovacs fra Toronto, Canada og Gunhild Kristoffersen fra Karmøy).

Bow To Each Other består av ektefellen min, kanadiske Megan Kovacs, og meg selv. Vi har tidligere skrevet flere låter som omhandler å komme ut av skapet, blant annet om utfordringer rundt det å forene seksuell identitet og sosial eller religiøs tilhørighet. Denne gangen har vi skrevet det vi liker å se på som et ”LGBT-anthem”.

Megan og jeg har selv opplevd lite undertrykkelse på grunn av vår legning. Vi har begge, som mange LHBT-personer, hatt utfordringer rundt det å komme ut av skapet, men vi har ikke opplevd forfølgelse, vold eller mobbing i forbindelse med vår seksuelle identitet eller vårt samliv. Heldigvis deler mange som vokser opp i Norge og Canada vår opplevelse. Det betyr selvfølgelig ikke at det som skjer med andre som faller utenfor heteronormen ikke berører oss – eller ikke burde engasjere oss.

Låta ”Strobe lights” ble skrevet etter at Russland innførte sin lov mot det som kalles homofil propaganda, og etter mangfoldige diskusjoner rundt OL i Sochi. Det er vanskelig ikke å ta det personlig når en stat bestemmer seg for at vi er mindreverdige, vårt ekteskap er feil, og vår kjærlighet er ekkel. Enda vanskeligere er det å tenke på alle LHBT-personer som bor i Russland og andre steder med lignende lovgivning, de som må leve med disse bestemmelsene og denne følelsen av mindreverdighet i hverdagen.

Oslo Pride har i år ”kjønn” som tema. Vi trenger ikke reise ut av Norge for å erfare at personlig opplevelse av kjønnsidentitet ikke kvalifiserer til en tilsvarende juridisk beskrivelse. Dersom en ikke passer inn i en allerede sosialt akseptert kjønnsbås, må en likevel innrette seg etter disse lovpålagte båsene – for at andre skal slippe å måtte tenke annerledes. Også her til lands har statlig lovgivning bestemt at det finnes mennesker som trenger identitets-korreksjon for å kunne være fullverdige medlemmer av samfunnet.

”Strobe Lights” er en støtteerklæring til alle LHBT-personer som lever i undertrykkelse. Den handler om at vi som er i en situasjon der vi kan leve i tråd med vår egen kjønnsidentitet og seksuelle legning, ikke glemmer dem som ikke har rettighetene på sin side. Vi står samlet og ønsker å gi dem en stemme der de blir kneblet.

”We hope you see the light through our skin
Our love for them
It’s our love for them
If you crush our hearts and bodies
it will erupt us like volcanoes
A blinding, warm love that overcomes”

Innlegg av gjesteblogger: Gunhild Kristoffersen. Artist og del av gruppa Bow To Each Other (Megan Kovacs fra Toronto, Canada og Gunhild Kristoffersen fra Karmøy).

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594