Gå videre til innhold
– Alle skal vite hvor viktig og nødvendig hver enkelt frivillig er

Blogginnlegg -

– Alle skal vite hvor viktig og nødvendig hver enkelt frivillig er

Møt frivilligsjefen i Oslo Pride: Cathrine Daae. #pridebloggen tar deg tett på folka som året rundt jobber for å skape Oslo Pride. 

Navn: Cathrine Daae.
Rolle i Oslo Pride: Frivilligsjef.
Frivillig i antall år: Er med på fjerde året.


Hva var grunnen til at du ble med som frivillig da du gjo
rde det?
Jeg var nysgjerrig på hva festivalen som da het Skeive dager var. Jeg tok kontakt og ble med på frivilligsamling for å høre og lære mer, og vips så var jeg med. Det er jeg veldig glad for nå.

Hvilken rolle hadde du første gang du bidro for å få festivalen arrangert?
– Frivilligambassadør (som ligner på rollen velferdsansvarlig som finnes i dag). Rollen går ut på å passe på at alle som er med som frivillig har det bra. En omsorgsrolle.  

Hva mener du er det viktigste med Oslo Pride? 
– Det viktigste for meg som frivilligsjef er å være med på å skape en trygg og inkluderende møteplass hvor alle skeive, lesbiske, homofile, bi-, intersex- og transpersoner er velkommen til å bidra og delta. Gjennom festivalen får vi satt fokus på viktige saker og vi tar opp debatter og temaer som betyr mye og er viktige for mange.

Hva er det beste med å være frivillig?
– Det beste er at jeg får bidra til å skape nettopp dette. I tillegg får man mange nye venner, man er med på å lage god stemning og man opplever mange fantastiske øyeblikk.

Og hvorfor anbefaler du alle å melde seg som frivillig?
– Det er godt å kjenne at man er en del av både planlegging, oppbygging av og gjennomføring av en så viktig festival. Man får mye igjen for det av å være med, med tanke på menneskelige relasjoner og personlig utvikling. Det er kjempegøy å bidra, og man samler gode erfaringer og opplevelser underveis. Jeg anbefaler alle å bli med som frivillig i Oslo Pride fordi man møter så mange fantastiske og herlige mennesker på veien.

Hva er ditt personlige mål med å bidra i år?
– Jeg skal være med på å skape en trygg og fin opplevelse for alle frivillige i Oslo Pride. Og så er jeg med for å sørge for at årets festival blir enda bedre en fjorårets. I tillegg er det et mål for meg å få alle til å forstå hvor viktige de er. Uten frivillige er det ikke mulig å arrangere festivalen. Jeg ønsker at alle skal vite og forstå hvor viktig og nødvendig hver enkelt frivillig sitt bidrag er.

Hva gleder du deg mest til under sommerens vakreste ti dager lange eventyr - Oslo Pride 2016? 
– Å møte alle menneskene. Se det glade publikumet og alle gjestene i Pride Park og paraden. Lære om viktige saker på Pride House. Delta på debatter. Og å være med på å gi alle gjester en unik opplevelse og et godt utgangspunkt for å uttrykke seg fritt og ha det moro.

  • Oslo Pride drives på frivillig basis. Om lag 50 mennesker jobber året rundt for å skape festivalen. Og under gjennomføring er rundt 300 frivillige med for å få det hele arrangert.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Rohan Sandemo Fernando

Rohan Sandemo Fernando

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 48104594