Følg Oslo Pride

Velkommen til Pride Park 2015

Pressemelding   •   jun 24, 2015 12:51 CEST

Pride Park åpner klokken 15:00 onsdag 24. juni. Det er klart for folkefest i Spikersuppa, midt i Oslo by. Og det blir offisiell åpning ved helseminister Bent Høie klokken 20:00.

Årets Pride Park-åpningsshow (20:00) ledes av komikerduoen Adam og Tore, kjent fra Nrk-seien «Sofa». Adam og Tore leder oss gjennom et fullstappet og variert show, hvor Oslo Pride har gleden av å servere musikalske godbiter fra artistene Tooji, Sandra Kolstad, Fay Wildehagen og draggruppa X-DOLLS.

Tooji kommer til Oslo Pride og Pride Park med den rykende ferske offisielle Oslo Pride-låta «Father». I Pride Park vil Tooji i tillegg fremføre låta «L.Y.S».

Om lag 50000 personer, fra Norge, Skandinavia og Europa, legger turen innom Oslo Prides Pride Park hvert år. 

Få med deg show, konserter, Djs, kunst og kultur, samt det yrende folkelivet. Nyt den gode stemningen på alt fra Kirkestedet og mini-SO, til Pride Bar og BamseBaren. Her nyter du også god mat og drikke, til noen av de beste prisene du kan finne i sentrum av Oslo.

Velkommmen til Pride Park, med over 50 gratis konserter, show eller kulturarrangement på programmet. oslopride.no/pride-park-2015/

På Hovedscenen foregår alle hovedshow og konserter, men også alle DJene som skal bygge opp stemningen i Pride Bar gjør det med hovedscenen som DJ-boks.

Mini-SO, aka «jentebaren», har vi plassert nærmest Stortinget. I tillegg viderefører vi det populære konseptet BamseBar, hvor Bamseklubben får boltre seg på egen BamseScene. BamseBaren er plasser på gresset mellom Mini-SO og Hovedscenen. Skeive Kunstnere er også til stede i Pride Park med en egen miniutstilling.

BamseScenen ved BamseBaren
På BamseScenen ved BamseBaren i Pride Park har over 60 utøvere stilt opp gratis i solidaritet og samhold med Bamseklubbens visjoner om inkludering og sosialt samvær, og for å markere og feire Pride. 

Til artistene deles det ut av Bamseklubben og SLM en gave på vegne av alle de medvirkende med Oslo Prides tema "kjønn", og mottaker er Stensveen Ressurssenter (www.stensveen.no), som jobber med å "Hjelpe mennesker med kjønnidentitetstematikk gjennom en vanskelig overgangsfase i livet og bidra til et mer mangfoldig, inkluderende og tolerant samfunn." Stensveen Ressurssenter er bl.a. kjent fra serien "Jentene på Toten" og samarbeider med Harry Benjamin Ressurssenter.

Oslo Pride og alle ved BamseScenen og BamseBaren takker alle våre medvirkende for den entusiasmen og solidariteten de viser ved å opptre på BamseScenen, og gleder oss til å gi en gave på deres vegne! (Publikum vil kunne bidra gjennom innsamlingsbøsser på området).
Under ser dere Solidaritetsbeviset de opptredende vil få tildelt for sin medvirkning. Hurra for mennesker som gir til hverandre. 

Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.