Følg Oslo Pride

Silvana Imam klar for Oslo Pride 2016

Pressemelding   •   mar 18, 2016 10:00 CET

Nytt om programmet: Silvana Imam, Biru Baby, Voi Voi og Charlotte Audestad kommer til Oslo Pride 2016.


Konsert: Silvana Imam til Pride Park – fredag 24. juni 2016

Oslo Pride har gleden av å presentere den svenske rap-dronning Silvana Imam som headliner i Pride Park i Spikersuppa fredag 24. juni 2016.

Den lesbiske, feministiske, anti-nazistiske rapperen Silvana Imam har tatt hele Sverige med storm og har det siste året opplevd et prisdryss som er få artister forunt. I tillegg til årets artist på Grammis i 2016 og ”årets homo/lesbe/bi” på QX Gay-galla i 2015, er Imam kåret vinner av svenske P3 Guld 2016: ”Guldmicken”. Sveriges Radio skrev da: ”Urkraften Silvana Imam ger allt på scen. Då blir man också framröstad till årets bästa liveartist av P3:s lyssnare”. Høsten 2015 ble Imam også hedret med prisen Årets Tekstforfatter av Musikförläggarnas förening.

Imam slipper 25. mars sitt nye album ”Naturkraft”, som er en oppfølger av debutalbumet ”Rekviem” fra 2013. 

Imam spilte på Øya i fjor, og til sommeren har Oslo Pride gleden av å gi deg en konsertopplevelse helt utenom det vanlige, og det helt gratis, med Imam på hovedscenen i Pride Park i Spikersuppa.


Konsert: ”Sapmi Power” med Biru Baby

Fredag 24. juni er det også klart for konsert med Biru Baby i Pride Park. Rockebandet regnes som en del av Sápmi-bølgen, hvor artister finner tilbake til røttene sine i det flerkulturelle nord.

I 2014 forklarte rockebandet til NRK at ordet Biru er et samisk banneord som betyr jævla, fuckings eller helvetes.

Biru Babys musikk beskrives som realisme fra den skitneste avkrok i Finnmark et eller annet sted mellom Nordpolen og sivilisasjonen. Debuten «Slutt Slut» (2014) med tilhørende musikkvideo, og påfølgende utgivelser som «Fuck My Heart» og «Heålålelå» (2014) tørket støvet av tabuer og gamle konflikter.

Biru Baby sprang ut av rockebandet Cyaneed i 2014, og medlemmene er Hánná a.k.a. Hánnábitch, Iki a.k.a. Friki ogKT (In Da House).


Konsert: Charlotte Audestad

Charlotte Audestad (31) er den tredje artisten som er klar for Pride Park fredag 24. Juni. Audestad er en norsk artist og låtskriver fra musikkøya Hitra i Sør-Trøndelag. Audestad er bosatt i Trondheim, og er en artist som beskrives som et verbalt unikum, med en kvinnestemmes skråblikk på hverdagen og dens utfordringer, med et enormt teksttalent og munnrapp humor.


VOI VOI–show på hovedscenen torsdag 23. juni

Dagen før Silvana Imam, Biru Baby og Charlotte Audestad inntar hovedscenen i Pride Park, er det klart for schlager-show med Voi Voi.

Voi Voi, som består av Thomas Anholdt og Elin Kristiansen, sto i 2014 bak det populære hovedshowet torsdagen under EuroPride i Oslo. Gruppa har tidligere gjestet London Pride og nylig varmet de opp publikum i Oslo Spektrum før den norske Melodi Grand Prix-finalen. 


Fakta: Hele Oslo Pride 2016-programmet lanseres onsdag 4. mai.

Sommerens vakreste eventyr – Oslo Pride 2016 – arrangeres i år fra og med 17. juni til og med 26. juni. Det blir offisiell åpningsfest fredag 17. Juni. Deretter setter Pride House agendaen de første dagene. Pride Park åpner onsdag 22. juni. Det store høydepunktet for mange, paraden, avholdes lørdag 25. juni. Oslo Prides store fester, Kvinnekvelden og Skeiv Natt, arrangeres som normalt på Rockefeller, henholdsvis fredag 24. og lørdag 25. juni. 

Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.