Følg Oslo Pride

​Frivilligregistreringen er åpnet

Pressemelding   •   mar 19, 2015 02:29 CET

– Bli med å arranger sommerens vakreste eventyr, Oslo Pride 2015, oppfordrer festivalens nye frivilligsjef, Cathrine Daae.

Oslo Pride arrangeres fra 19. til 28. juni i sommer, og til gjennomføringen er det behov for om lag 200 frivillige.

– Det fineste med å være frivillig er at man blir en del av en stor gjeng som har det sosialt sammen i løpet av hele pride-uka. I tillegg sørger man for at festivalen som er viktig for unge og gamle og alle kjønn faktisk blir arrangert. Sist men ikke minst får de frivillige forskjellige ”goodies”, som gratis inngang på Oslo Prides store fester på Rockefeller, forteller frivilligsjef Cathrine Daae.

Det politiske Pride House, festivalområdet Pride Park og det store høydepunktet for mange, Pride paraden, trenger folk til mange roller og ulike oppgaver. For eksempel er det behov for alt fra vertskap til inngangsvakter og backstage-personell.

– De frivillige er selve kjernen i festivalen. Uten oss kunne festivalen vår ikke blitt arrangert, sier Cathrine Daae.

Bli med og ta med en venn!
– Bli med å arranger det som er Norges viktigste og største arrangement for skeive, lhbtiq og venner og familie av lhbltiq – Oslo Pride 2015. I årets vaktlisteordning kan du fra og med i dag melde inn hvilke vakter du ønsker å jobbe, samt føre inn hva slags roller du ønsker deg. I god tid før festivalen går av stabelen gir vi så hver enkelt frivillig tilbakemelding på hvordan skiftene blir, sier Daae.

Oslo Pride 2015 starter med Pride House på Litteraturhuset 19. – 21. juni. På Pride House arrangeres det debatter, ulike foredrag, workshops og andre kulturelle innslag. Her er det blant annet behov for vertskapspersonell og guider.

Riggingen av Pride Park starter deretter på mandag 22. juni. Riggingen pågår fram til Onsdag 24. juni, da den skal være klar for å ta i mot gjester. Parken er deretter åpen i fire dager fram til lørdag 27. juni. Her trengs det frivillige i hele perioden til både opprigg og nedrigg, som vertskapspersonell, inngangsvakter og annet.

Lørdag 17. juni er det så klart for den store Pride paraden. I 2014 deltok over 20000 stolte lhbtiq, skeive, familie og venner i den, mens titusenvis av folk heiet den fram lags paraderuten. Til paraden trengs det frivillige som vertskapspersonell, sikkerhet og annet.

– Meld deg på allerede nå, og bli en del av fellesskapet i Oslo Pride. Og ta gjerne med en venn. Vi kjører nå en vervekampanje. På frivilligfesten etter festivalen vil vi dele ut premie til den som har vervet flest frivillige.J o flere frivillige vi er, jo bedre festival klarer vi å arrangere, avslutter Oslo Prides frivilligsjef Cathrine Daae.

Fakta:
Oslo Pride 2015 – fra 19. til 28. juni 2015.
Ønsker du å være med å arrangere årets festival? Meld deg på her!
Frivillige må være fylt 18. år for å kunne bidra.
Har du spørsmål, kontakt Oslo Prides frivilligsjef Cathrine Daae på frivillig@oslopride.no

Oslo Pride er Norges største pride-festival, og er et ti dager langt friminutt for lhbtiq-personer. Oslo Pride er festivalen tidligere kjent ved navnet Skeive dager.

Hvert år mot slutten av juni inviterer Oslo Pride hele Norges og Nordens befolkning til ti dager med feiring av frihet og mangfold i Oslo.

I 2015 foregår festivalen fra 19. - 28. juni. Gjennom ti dager samles og møtes vi i Oslo, spesielt på Pride House på Litteraturhuset (19. - 21), i Pride Park (24. - 27. juni) og på Rockefeller, som er arena for Kvinnekvelden (26. juni) og Skeiv Natt (27. juni).

Festivalen avsluttes hvert år med Norges største folkefest (etter 17. mai) - paraden gjennom Oslos gater - i 2015 lørdag 27. juni. I 2014 deltok over 20.000 stolte lhbtiq-personer i paraden, og langs paraderuten møtte hundretusenvis av mennesker opp for å feire kjærligheten.

Under Oslo Pride møtes skeive, venner av skeive, det sivile samfunn og politikere til en miks av debatt og fest, for å oppleve kultur og sosialt samhold.